Skip to content

Parhaat tunnussävelmät

Kuinka moni meistä pystyy listamaan suosikkielokuvansa elokuvan musiikin perusteella? Nyt jo luokittelet ajatuksissasi parhaat elokuvat, mutta tuskin osaat yhdistää niitä pelkästään musiikin perusteella. Ei se mitään, harva meistä muistaa elokuvan musiikin, mutta muistin virkistykseksi tässä muutama esimerkki parhaista elokuvamusiikeista.

Nicolas Cagen ja Sean Connery tähdittämä The Rock muistetaan energisen toimintapläjäyksen lisäksi myös elokuvana, missä itse soundtrack nosti teoksen klassikkojen joukkoon. Elokuvamusiikin ehdoton ykkösnimi Hans Zimmer toi tähänkin elokuvaan ns. neljännen ulottuvuuden dramaattisella musiikilla, jota myös mm. suomalainen yhtye Children of Bodom on kopioinut.

Jatketaan Hans Zimmerin kanssa, sillä Russel Crowen johdattama Gladiaattori muistetaan myös erittäin koskettavasta tunnuskappaleestaan. Gladiaattori onkin loistava esimerkki täydellisestä paketista, jossa tarina, hahmot, kuvaus sekä musiikki ovat synkronoituneet yhdeksi sulavaksi kokonaisuudeksi.

John Debney tullaan aina muistamaan säveltäjänä, joka sai katsojat kyyneliin. Nimittäin Mel Gibsonin ohjaama Passion of the Christ vaikutti katsojiin ennennäkemättömästi tuskaisen tarinan lisäksi myös sen sisältämän surullisen musiikin perusteella.

Steven Spielbergin ohjaama Schindlerin Lista saa takuulla jokaisen katsojan kyyneliin. Ahdistavan elokuvan lisäksi säveltäjä John Williams tuo voimakkaasti koko elokuvan teeman myös sävellyksiinsä.

Titanic. Tarvitseeko enempää sanoa? Celine Dionin ja James Hornerin työnjälki on ehdottomasti elokuvamusiikin ehdoton ykkönen. My Heart Will Go On kappale tulee pysymään takuulla yhtenä klassikkona ajan loppuun saakka.