Skip to content

Musiikin kuunteleminen mobiililaitteella

Lähes jokaisella on nykypäivänä jonkinlainen mobiililaite, kuten älypuhelin tai tabletti. Mobiililaitteita käytetään nykyaikana mitä erilaisimpiin toimintoihin aina työasioiden hoitamisesta kuvien lataamiseen ja musiikin kuunteluun saakka.

Musiikin kuuntelu mobiililaitteella onkin erittäin yleistä ja suuri osa etenkin älypuhelimien omistajista kuuntelee musiikkia laitteellaan, sillä se kulkee helposti mukana ja musiikin kuuntelu onnistuu sen vuoksi helposti lähes missä tahansa. Musiikin kuuntelemiseen mobiililaitteella on paljon erilaisia vaihtoehtoja, jotka voivat vaikuttaa merkittävästi kuuntelukokemuksen laatuun. Musiikin kuuntelemiseen on mitä erilaisimpia palveluita ja yhdellä tai useammalla oikein valitulla lisävarusteella voi viedä kuuntelukokemuksensa mobiililaitteella aivan uudelle tasolle. Kerromme millaisia apuvälineitä mobiililaitteisiin voi hankkia musiikin kuuntelua varten ja mitkä niistä sopivat parhaiten juuri sinulle.

Suositut palvelut musiikin kuuntelemiseen

Musiikin kuuntelemiseen netin avulla on lukuisia vaihtoehtoja, joissa rajana toimii vain kuuntelijan oma maku. Erilaiset suoratoistopalvelut, kuten esimerkiksi Youtube ja Spotify ovat nykyään valtavan suosittuja. Molemmissa voi kuunnella musiikkia niin ilmaiseksi mainosten kanssa kuin maksullisen version kera ilman mainoksiakin. Tutustu vaikkapa maksulliseen Spotify Premiumiin ja lue mitä se tarjoaa ilmaiseen versioon verrattuna. Youtuben ja Spotifyn lisäksi on olemassa monia muitakin palveluja musiikin kuuntelemiseen mobiililaitteella. Esimerkiksi Deezer ja TIDAL tarjoavat myös ilmaisen kokeiluversion. Hyvä vaihtoehto on myös esimerkiksi miljoonia kappaleita tarjoava Napster, joka auttaa löytämään musiikkia samanlaisilta kuuntelijoilta kuin sinä. Tällaisten palveluiden kuunteleminen älypuhelimella onnistuu esimerkiksi kuulokkeilla. Voit napsauttaa tätä etsiäksesi itsellesi sopivia kuulokkeita.

Yhdistä mobiililaite muihin laitteisiin

Mobiililaitteet ovat siitä erittäin käteviä musiikin kuuntelemiseen, että ne voi yhdistää helposti esimerkiksi kaiuttimiin, kuulokkeisiin ja jopa muihin soittimiin ja televisioon. Mobiililaitteen voi yhdistää esimerkiksi Bluetoothin avulla Bluetooth-kaiuttimiin ja -kuulokkeisiin, jotka parantavat usein huomattavasti musiikin laatua. Mobiililaitteen voi yhdistää helposti myös vaikkapa auton radioon tai omaan kotiteatterijärjestelmään. Kaiuttimia, soittimia ja kuulokkeita riittää jokaisen maulle, joten jokainen voi valita juuri itselleen sopivat laitteet musiikin kuuntelua varten. Eri laitteiden äänenlaaduissa ja muissa ominaisuuksissa on paljon eroja. Äänenlaadun suhteen on kuuntelijan mausta kiinni millaiset laitteet kannattaa valita. Kannattaa miettiä myös muita ominaisuuksia, kuten sitä täytyykö laitteen kestää vettä tai hikoilua tai sitä, tarvitseeko laitteeseen esimerkiksi Bluetooth-yhteyden.